Danas je u Prvoj osnovnoj školi u Živinicama organizovan bazar učeničkih radova, u povodu predstojećeg praznika 8.marta-Dana žena. Vješte dječije ruke kreirale su čestike i razne prigodne predmete u vidu poklona.

“Djeca i njihove učiteljice uložili su mnogo truda i kreirali mnogo lijepih predmeta koji su oduševili posjetioce, uglavnom roditelje. Kupovali su sve što je danas ponuđeno. Od zarađenog novca djeca će jedan dio donirati oboljelom dječaku, dok će jedan dio ići za opremanje školeke učionice”, rekao nam je v.d.direktor Prve OŠ Omer Ramić.

Među prvima svoje radovi prodali su učenici profeosrice Mirzete Abadžić, koja je zadovoljna kvalitetom radova i interesovanjem na “tržištu”, tj.sali za tjelesni odgoj:

“Djeca su bila angažovana i uložila su mnogo ljubavi i truda da urade lijepe čestitke i druge poklone. Posjetioci nisu žalili novce pa smo danas “prometovali” oko 140 KM”.

Ovo je prvi puta da u Prvoj osnovnoj školi organizuju prodajni bazar učeničkih radova, a sudeći prema postignutom rezultatu sa ovakvom praksom će se nastaviti!/Š.G./

Vaš komentar na članak: