Tehnički odgoj je zanimljiv predmet za osnvoce. Pruža nova saznanja iz raznih oblasti, gdje do izražaja dolazi dječija mašta i kreativnost, pa još kada se tome doda stručno rukovodstvo nastavnog osoblja ni rezultati ne izostaju.

Velike rezultate upravo su postigli učenici Prve osnovne škole Živinice, koji su na 56.Državnoj smotri tehničkog stvaralaštva BiH u Hadžićima osvojili 3 zlatna, 1 srebrni i 4 bronzana točka tehnike. Profesori Asif Andelić, Senada Mešić, i Sabahudin Subašić hvale svoje učenike i ističu da su talenatovani i da će se za nagrađene učenike još mnogo čuti:

“Mi po tradiciji osvajamo najviša priznanja, imamo talentovane učenike koji vole nastavni predmet tehnički odgoj i uvijek donose najviša priznanja sa svih smotri, pa i ovih najviših na državnom nivou. Čestitam svim nagrađenim učenicima koji su doprinijeli afirmaciji naše škole u oblasti tehničkog stvaralaštva”, kaže profesor Asif Andelić.

Dobitnici vrijednih priznanja predstavili su se radovima iz robotike, automatike, elektronike, energetike, brodomodela, nisko i visoko gradnje, te balona.

Zlatni točak tehnike za osvojeno prvo mjesto dobili su Eldin Delalić, Marin Tadić i Benjamin Goletić. Srebrni točak pripao je Ćamilu Hodžiću, a Srebrni točak tehnike dobilli su Denis Salibašić, Lea Samardžić, Marin Tadić i Emra Ćehajić./Š.G./

Vaš komentar na članak: