Učenici III razreda JU Prve osnovne škole Živinice aktivno su započeli novu školsku godinu.Osim redovnog rada po rasporedu časova, uspješno realizuju i ostale zadatke iz planiranih aktivnosti, o čemu više saznajemo od profesorice razredne nastave Mirzete Abadžić:

“U mjesecu septembru realizovali smo radionicu na temu “Sedmica borbe protiv tuberkoloze”, a učešće na radionici uzeli su i učenici i roditelji.U prvoj sedmici mjeseca oktobra obilježena je “Nedjelja djeteta”. Cilj ove radionice je da djeca kroz kreativne radionice crtanja, slikanja, modeliranja, pjesme, igre i druženjem ukažu na potrebu i obavezu za poštovanjem i zaštitu njihovih prava garantovanih Konvencijom o pravima djeteta. Realizatori radionice su bili učenici, roditelji i učitelji”.

Međutim ni to nije sve! Učenici III razreda su juče zajedno sa nastavnicima posjetili Gradsku biblioteku Živinice, povodom obilježavanja Mjeseca knjige. Učenici su zajedno sa bibliotekarkama uradili promociju knjige, recitovali i glumili.Takođe je i danas bilo dodatnih aktivnosti pa su učenici zajedno sa roditeljima i nastavnicima obilježili Dan zdrave hrane.

Vaš komentar na članak: