Prva osnovna škola Živinice uspješno nastavlja realizaciju programskih sadržaja u drugom polugodištu. Februar i mart protiču u znaku takmičenja učenika iz nastavnih predmeta i raznih sportskih disciplina, a juče i danas obavljen je upis prvačića.

Direktor Omer Ramić zadovojan je uspjesima učenika na takmičenjima, kao i odzivu prvačića na upis:

“Juče smo imali veći odziv na upis učenika u prvi razred, tako da smo upisali 84 učenika, danas je taj broj premašio stotinu učenika. Naš je plan da upišemo dovoljno učenika za formiranje 4 odjeljenja, koliko i sada imamo, a mislim da će taj broj biti i veći, pošto očekujumo i odziv prvačića na naknadni upis pred početak nastave u novoj školskoj godini. Takođe sam zadovoljan i uspjehom naših učenika na opštinskim takmičenjima iz nastavnih predmeta. Imamo osvojenih prvih, drugih i trećih mjesta, kako ekipno, tako i pojedinačno. Naši učenici plasirali su se i na kantonalna takmičenja koja će se održati narednog mjeseca”.

Objavljujemo značajnije uspjehe koje su postigli učenici Prve osnovne škole na takmičenjima iz nastavnih predmeta. Iz hemije u kategoriji IX razreda Amina Hasanović osvojila je 1.mjesto i plasirala se takmičenje TK, dok je ekipno ova škola na 2.mjestu.

Iz engleskog jezika od VII razreda ekipno je osvojeno 2.mjesto, među VIII razredima ekipa Prve OŠ osvojila je 1.mjesto, a Enes Brčaninović je pobjednik, 2.mjesto je Alma Ramić, a 3.Aldin Mustafić. Takođe i u konkurenciji IX razreda za engleski jezik osvojeno je 1.mjesto.Prvo mjesto osvojio je Andrej Markovinović, 2.Maja Tulumović i 3.Edis Halilović.

Takmičenja iz geografije VII razredi takođe je bilo uspješno. Prva OŠ osvojila je ekipno 3.mjesto, a Semir Zoletić zauzeo je 2.mjesto. Iz matematike za VII razrede osvojeno je 2.mjesto, a na TK plasirao se Tarik Čerkezović 1.mjesto. U kategoriji VIII razreda osvojeno je 3.mjesto, na na TK takmičenje plasirao se Danijel Kulić, nakon osvojenog 4,mjesta. I konačno u kategoriji IX razreda osvojeno je 3.mjesto, a Asja Sarajlić plasirala se na kantonalno takmičenje.

Pobjednik iz biologije VIII razredi je Amila Avdagić, dok je ekipno Prva OŠ osvojila 3.mjesto. Iz njemačkog jezika za IX razrede osvojeno je 4.mjesto, a Maja Tulumović se plasirala na kantonalno takmičenje.

A počela su i sportska takmičenja, najpre iz odbojke, gdje Prva OŠ nije imala premca i zauzela je prvo mjesto u konkurenciji djevojčica./Š.G./

Vaš komentar na članak: