U organizaciji grada Doboja, Turističke zajednice i Kluba dobojskih mažoretkinja jučer je održan ” IV Intermažoretfest Doboj 2015.”, na kojem su sudjelovale prvi put i Živiničke mažoretkinje. U prelijepom ambijentu, kompleksa bazena upriličen je i takmičarski program iz mažoret plesa.

Prve medalje iz mažoret plesa stigle su sinoć u Živinice s našim zlatnim mažoretkinjama. Elegantne mažoretkinje u plavo žutim uniformama privukle su pažnju posjetitelja. Naše mažoretkinje su zablistale na plesnom podiju i pokazale umjeće i vještine tehniciranja mažoret štapom sa svojim dobro uvježbanim koreografijama.

U kategoriji mlađih mažoretkinja zlatnu medalju izborile su:

Amila Hergić, Edita Salkić, Emina Bijelić, Nejra Trokić, Lamija Šabanović, Lejla Beširović, Ena Zulić, Nejra Subašić, Ilma Kamberović, Nedžla Saburović.

U kategoriji kadetkinja zlatnu medalju za naš klub izborile su:

Matea Divijak, Indira Halilović, Amina Sinanović, Lamija Ahmedović i Merisa Šljivić. Pored mažoretkinja iz Živinica bili su tu i roditelji ovih zlatnih djevojčica koji su sve vrijeme pratili naše pripreme i treninge, te bili naša podrška i vijerna publika za vrijeme nastupa.

Trenerica Amira Salković ponijela je zahvalnicu kluba za prvo sudjelovanje na festivalu i time otvorila put za naredna takmičenja i nastupe ovih vrijednih djevojčica, koje redovno treniraju i strpljivo idu korak po korak do rezultata./Sekcija BKC-a Živinice/

Vaš komentar na članak: