sabo

Pjesnik Šaban Fejzić je nedavno objavio svoju četvrtu knjigu pjesama pod nazivom Putnik. U firmi gdje radi RMU Đurđevik danas mu je upriličen prijem povodm izlaska nove knjige. Rukovodstvo većinske Sindikalne organizacije ZD RMU Đurđevik, predsjednik Samir Butković i zamjenik Ramiz Zenunović su istakli njegove radne i stvaračlačke kvalitete:

“Među nama rudarima nisu samo proizvođačio crnog zlata već i kulturni poslenici, kao što je to naš Šaban Fejzić-Šobi. Odavno je poznato da imamo vrijedne proizvođače uglja, ali eto imamo i one koji se znaju dobro i perom dokazati i iskazati svoja osjećanja i privrženost pisanja lijepih riječi. Naši rudari su univerzalci i to potvrđuje najnovije kniževno djelo našeg radnika Šabana Fejzića”, rekao nam je predsjednik SO RMU Đurđevik Samir Butković, dipl.inž.rudarstva.

Ramiz Zenunović je istakao kako se u RMU Đurđevik ponose na pjesnika Šabana, koji je već izdao svoju četvrtu knjigu i da na tom neće stati.

“Naša Sindikalna organiacija podržava napore naših članova, koji nastoje unijeti svojim djelima pozitivne energije, bilo da se bave pjesništvom, sportom ili nekim drugim korisnim djelatnostima”.

Šaban Fejzić je sa zadovoljstvom poklonio svoje knjige Sindiklanoj organiozaciji, koja će ih uvrstiti u dio svoje ponude raznim saradnicima u aktivnosti koje vode! Zajednička je želja da već narednog mjeseca u RMU Đurđevik organizuju promociju knjige pjesama Putnik i to u saradni sa mjesnom Osnovnom školom Đurđevik./Š.G./

 

Vaš komentar na članak: