U proljetnom terminu 5. Međunarodnog tuzlanskog sajama knjige bit će organizovan humanitarni sajam “Knjiga za poplavljene biblioteke”, bez svečanog ceremonijala. Sajam će biti otvoren od 4. do 9. juna 2014.godine i bit će prilika da svi ljubitelji knjiga pomognu poplavljenom bibliotekarskom fondu.

“Ja ovom prilikom pozivam sve građane da posjete  humanitarni sajam, te ukoliko su u mogućnosti da pomognu u ovoj humanitarnoj misiji. Svi zainteresovani mogu kupiti ili donijeti knjigu iz vlastite biblioteke i na taj način pomoći poplavljene biblioteke gradova Bosne i Hercegovine”,  kaže Zlatko Alihodžić, direktor Forma Nuova.

Gradovi poput Doboja, Maglaja i drugih koji su doživjeli kataklizmičnu sudbinu, pored ostalog ostali su i bez bibliotekarskog fonda. Ovo je jedan od načina da svako od nas svojom donacijom pomogne da se u određenoj mjeri obnovi bibliotekarski fond. Do sada je na sajmu svoje učešće potvrdilo oko 30 izlagača i izdavača iz cijelog regiona. Sajam će, kao i prethodnih godina, biti organizovan u garažnim prostorima Merkator centra u Tuzli.

Organizatori sajma “Knjiga za poplavljene biblioteke” su “Forma Nuova” d.o.o. Tuzla, J.U. Narodna i Univerzitetska biblioteka “Derviš Sušić” Tuzla i Merkator BH. Kako je sajam humanitarnog karaktera, posjeta sajmu je besplatna, kao i parking ispred i oko Merkator centra za vrijeme trajanja sajma./Asmira Džizić/

Na slici: Zlatko Alihodžić, direktor Sajma

Vaš komentar na članak: