Sazlije Sevdaha na prijemu kod načelnika Kamenjakovića

Udruženje sazlija Sevdah Živinice ovog ljeta ne zna za predah. Nakon gostovanja u Turskoj, Crnoj Gori, Srbiji i Hrvatskoj članovi Sevdaha večeras putuju za Njemačku, gdje će u Frankfurtu učestvovati u Cjelovečernjem koncertu Sevdaha.

Uspjesi Sevdaha nisu ostali nezapaženi pa su danas bili na prijemu kod načelnika općine Živinice dr.Samira Kamenjakovića.

Delegaciju Sevdaha predvodili su predsjednik mr.Selmir Šljivić, podpredsjednik Abduselam Zoletić i umjetnički rukovodilac Asmir Nuhanović.

“Mi smo svugdje izvanredno dobro dočekani, a što je najvažnije podržava nas publika u svim gradovima gdje smo bili. Naš orkestar je jedinstven i rijedak, pa zato svugdje gdje se pojavimo nailazimo na podršku.Mi ne predstavljamo samo naše Živinice već i BiH.Ličnim sredstvima nedavno smo izdali novi CD i DWD, na kojima smo snimili 10 sevdalinki.U narednom periodu intenzivirat ćemo saradnju sa TV Hayatom, koja je zainteresovana za naše aktivnosti”, rekao je mr.Selmir Šljivić.

Prilikom današnjeg prijema načelniku Kamenjakoviću uručeni su CD i DWD sa novim sevdalinkama živiničkog udruženja Sevdah. Načelnik je obećao dalju podršku u radu Udruženja sazlija Sevdah:

“Zadovojstvo je za naš grad što imamo Sevdah. Imati Sevdah i limenu glazbu Konjuh je privilegija za naš grad i s tim se rijetko ko u BiH može pohvaliti.Općina Živinice će podržati kulturu, a time i Udruženje Sevdah koje na najbolji način promoviše naš grad, ali i učestvuje na manifestacijama u našoj organizaciji”./Š.G./