Duvački orkestar Konjuh ovih dana češće nastupa na ispraćajima maturanata i raznim majskim svečanostima u gradu i susjednim mjestima. Orkestar je od prošle godine podmlađen novim članovima koji sve uspješnije izvode kompozicije koje se pripremaju za javne nastupe.

“Krajem mjeseca, 30. i 31.maja, Duvački orkestar Konjuh učestvovaće na međunarodnoj smotri limene glazbe u Jajcu. U tom gradu održava se Sajam turizma i eko proizvoda, koji će turistima predstaviti kulturnu, privrednu i istorijsku baštinu Jajca. Tokom sajma turisti će uživati u smotri limene glazbe, ukusnoj hrani, koreografijama narodne nošnje, defileima kulturno-umjetničkih društava i drugim zabavnim programima, a i mi smo počašćeni što ćemo nastupiti na tako značajnoj manifestaciji”, rekao nam je kapelnik Konjuhove glazbe Nail Hrustić.

Zahvaljujući češćim nastupima živinički muzičari su obezbijedili sredstva za učešće na smotri limenih glazbi u Jajcu, a očekuje se podrška privrednih subjekata. Do polaska u Jajce članovi DO Konjuh dobiće nove uniforme.

Jajce je poznat grad, sa bogatom kulturom i istorijskom tradicijom. Ima čuveni vodopad visok oko 21 metar, nastao na ušću Plive u Vrbas. Vodopad u Jajcu je među deset najljepših vodopada u svijetu, na kojem se avgusta mjeseca organizuju skokovi u vodu./Š.G./

Vaš komentar na članak: