kud

Kako je i najavljeno večeras je u Domu kulture u Suhoj održan prvi koncert mjesnog Kulturno – umjetničkog društva Epoha. Veliko interesovanje mještana vladalo je za prvim nastupom pa je sala Doma kulture bila prepuna posjetilaca.

Publici su se predstavili članovi folklorne sekcije, prvo je upriličen nastup mladih nada, a poslije prve postave koja se uspješno predstavila sa kreacijama bosanskih igara. Sa pažnjom je publika pratil nastup dramske sekcija koja je izvela igrokaz “Biće, biće”.

Sa velikim uspjehom nastupili su Ajla Begović i Salih Čamdžić-solo izvedbe narodnih pjesama, koji su nagrađeni aplauzima. Pratili smo i nastupe recitatora koji su se takođe predsatvili u pravom izdanju. Predsjednik KUD Epoha iz Suhe Samid Đulović zadovoljan je prvim javnim nastupom:

“Ako znamo da je prošlo više od 15 godina a da u našem mjestu nismo imali javnih priredbi, ovo je za nas od istorijskog značaja. Ujedno smo željeli da vidimo koliko su mještani uz nas, pa smo umjesto cijene ulaznica naš nastup naslovili kao donatorsko veče, tako da smo zadovoljni sa prikupljenim prilozima, koji će nam poslužiti da nabavimo opremu za našu folklornu sekciju. Veliki boj mješatna je večeras bio uz nas i to je dobar znak da trebamo nastaviti sa radom”.

Iako je KUD u Suhoj formiran tek prije dva mjeseca, prvi nastup je bio uspješan, pa je sigurno da će ovakvih priredbi biti češće! Osim u svom mjestu planiraju nastupati i u susjednim mjesnim zajednicma i općinama Tuzlanskog kantona./Š.G./

Na slici: Članovi KUD Epoha pred svoj prvi nastup

Vaš komentar na članak: