Sve ono što su tokom ove školske godine naučili, dolazi do punog izražaja proteklih i ovih dana. Naime, učenici Druge osnovne škole postižu zapažene rezultate na međuškolskim takmičenjiam iz nastavnih predmeta, o čemu više saznajemo od direktorice Besime Jagodić:

“Naši učenici su postigli zavidne rezultate i već sutra su na kantonalnim takmičenjima iz islamske vjeronauke, hemije i historije, danas smo imali uspio ogledni čas u I razredu nastavnice Asime Muratović, a učenici III razreda imali su takođe uspješnu radionicu pod naslovom Zazvonilo proljeće. Danas naši učenici sa nastavnikom Mensurom Glavićem putuju u Sarajevo, gdje će boraviti u okviru projekta Noć u muzeju, koje realizuje Civitas uz podršku Ambasade SAD u Sarajevu, tako da je i to dobra prilika za promociju naše škole, jer će tu biti i djeca učenici iz cijele BiH”.

Učiteljice trećih razreda Mirela Omerović, Elida Avdić, Jasmina Zahirović i Senija Memić su u saradnji sa roditeljima učenika nastojali realizovati zadanu temu Zazvonilo proljeće na najbolji način.

“Učenici su uz podršku roditelja na radionici danas imali nekoliko zadataka koje su uspješno izvršili. Na svoj način su dočarali dolazak proljeća preko vijesnika tog godišnjeg doba, a to su visibabe, ljubičice i drugo cvijeće, kao i lastavice koje nam se vraćaju. Djeca su dočarala nebo sa balonima, takođe i sunce od balona. Počeli smo radionicu recitacijama o proljeću, a završili dječijom glumom na temu proljeća”, rekla nam je profesorica razredne nastava Senija Memić./Š.G./

Vaš komentar na članak: