Mladi srednjoškolci-uspješni glumci

Od ponedjeljka do petka Živinice su domaćin 17.Festivala srednjoškolskog pozorišta BiH. Svaki dan na velikoj sceni BKC smjenjuju se glumačke ekipe srednih škola iz raznih krajeva BiH.

Danas smo imali priliku vidjeti ostvarenja učenika JU Srednje ekonomsko-trgovinskje škole Tuzla, koji su se predstavili dramom Mustafe Mustačevića Crvenkapa ovog vakta.

Potom je dramska sekcija JU Srednje škole poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti Sarajevo predstavila čuveni Dnevnik Ane Frank.

Tokom dana još s mo vidjeli Gradsko kazalište mladih Vitez, koji su izveli djelo Matea Bošnjaka Lov na želju.Sa puno uspjeha predstavili su se i mladi glumci Mješovite srednje škole Banovići predstavom Biće, biće Sene Mustajbašić.

Svaki dan nakon održanih predsatva između 18 i 19 sati održavaju se okrugli stolovi, na kojima žiri i učesnici daju svoje mišljenje i ocjene o izvedenim dramskim ostvarenjima.

Festival se nastavlja sutra, kada od 12 sati nastupa Katolički školski centar “Sv. Franjo” Opća gimnazija Tuzla, od 15 sati mladi Kiseljaka i 17 sati Bugojanci./Š.G./