Živinice će početkom maja biti domaćin VIII Festivala rada srednjih tehničkih i stručnih škola BiH, pa je tim povodom općinski načelnik Asim Aljić upriličio prijem za članove Organizacionog odbora i predstavanike živiničkih srednjih škola.

Razgovarano je o toku priprema ovog velikog događaja u kojem će učešće uzeti oko 1.500 učenika iz srednjih škola sa područja cijele BiH i na kojem će biti predstavljeno oko 50 različitih stručnih zvanja i zanimanja.
Predsjednik Udruženja nastavnika i saradnika srednjih tehničkih i stručnih škola BiH Hasan Brkić je istakao da su živinički srednjoškolci do sada postigli zapažene rezultate i da su Živinice zaslužile domaćinstvo i organizaciju ove velike smotre tehnike:

“Živiničke sarednje škole imaju kapacitet i ljudske resurse za održavanje VIII Festivala rada srednjih škola, koje će se održati 6. i 7.maja u Gradskoj dvorani, koja zadovoljava sve potrebne uslove, gdje će biti svečano otvaranje i zatvaranje Festivala, te izložbe učeničkih radova.Takođe pripremamo i izložbu digitalne fotografije i amaterskog filma, a sve to, osim učenika i zvaničnika, imaće priliku vidjeti i građanstvo”.

Direktor Mješovite srednje škole mr.Ramiz Glavić je govorio o spremnosti škole na čijem je čelu, ali i Gimnazije, da dočekaju ovo veliko takmičenje i daju svoj puni doprinos uspjehu Festivala:

“Poznato je da je naša MSŠ proglašena za najbolju na području Tuzlanskog kantona i da smo mi na ovakvim festivalima, kao i na prethodnom, postigli izuzetno vrijedne rezultate. Čast nam je što nam je pripalo domaćinstvo i mi ćemo tu ulogu opravdati na najbolji način. Učinićemo sve da ovo preraste u internacionalni festival i da dovedemo i učenike takmičare iz drugih zemalja”.

Općinski načelnik Asim Aljić koji je prihvatio ulogu predsjednika Organizacionog odbora VIII Festivala srednjoškolaca BiH, obećao je punu podršku manifestaciji:

“Zahvaljujem se što su Živinice određene za domaćinstvo i mi ćemo učiniti sve da opravdamu ukazano povjerenje. U ta dva dana primićemo veliki broj učenika, ali nam je to još veći izazov, jer smo uvijek bili dobri domaćini, pa će tako sigurno biti i ovaj puta. Ovo je dobra prilika da preko 1500 učenika pokaže svoje znanje u stručnim zanimanjima i da o tome javnost bude upoznata”.

Generalni sekretar tehničke kulture BiH Selim Berisalić je obećao punu podršku organizaciji Festivala, što će uz dobre domaćine biti garancija uspjeha. Prijemu kod načelnika Asima Aljića još su bili direktor JU Gimnazije Tihomir Vasić i profesor Nevres Salihović./Š.G./

Na slikama: Sa današnjeg prijema kod načelnika općine Živinice Asima Aljića

Vaš komentar na članak: