serdkjo

Produkcija Teatra Kabare Tuzla, nakon odlično organizovanog 12. TKT Festa, nastavlja sa organizovanjem poslastica za svoju publiku. Stand up komedija je ponovo sa nama i u “Grupnoj terapiji” koju će izvesti Srđan Jovanović.
Četvrtak 17. april u 19,30 sati Teatar Kabare Tuzla “Grupna terapija” Srđan Jovanović
Rezervacije ulaznica: 066 645 495 . Cijena ulaznice 5 KM.

Autorski projekat glumca Srđana Jovanovića je prva srpska predstava u žanru Stand Up komedije. Predstava je premijerno izvedena 28. 5. 2009. u Bitef art cafeu i od tada je, sa velikim uspjehom odigrana oko 150 puta, u Srbiji, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Crnoj Gori, Švicarskoj…. Od 2011. predstava je na repertoaru Zvezdara teatra, prvog pozorišta koje je prepoznalo potencijal novog žanra i otvorilo vrata stand up komediji.

Grupna terapija na duhovit način, kroz bizarne priče i imitacije, bez cenzure, opisuje vrijeme i prostor u kome živimo, probleme sa kojima se susrećemo i teme koje ne želimo da pominjemo. Kao materijal za predstavu, Srđan koristi upravo proces stvaranja samog stand up-a, otkrivajući nam sve probleme sa kojima se susretao u svom pionirskom pokušaju. Ogoljena, šarmantna, smjela i maštovita, predstava nudi plejadu likova, od političara, poznanika, kolega, rodbine, preko zdravstvenih radnika, bankarskih službenika i živopisnih događaja, koji se hronološki nižu u jednu cjelinu.

O AUTORU:
Srđan Jovanović, rođen 1979. godine u Beogradu. Diplomirao glumu 2000. na Akademiji umetnosti BK. Pozorišno iskustvo stekao igrajući u Ateljeu 212, Pozorištu na Terazijama, Bitef teatru i Jugoslovenskom dramskom pozorištu.Najznačajnije predstave: Atelje 212: Opera za tri groša, Roberto Zuko, Priča o Džipsiju Trolmanu, Mala ljubav za mene ili šta plaši Vinsenta Prajsa, Henrik IV, Revolucija Master class…
Pozorište na Terazijama: Jubilej, Lutka sa naslovne strane, mušica, kabare Zamisli život, Hamlet Hamlet Eurotrash.Jugoslovensko Dramsko Pozorište:Buba u uhu.Bitef teatar:
Crta, fakebook.

Dobio nagradu za najboljeg mladog glumca na festivalu „Dani komedije“ u Jagodini.
U periodu od 2003. do 2006. godine učestvovao u satiričnom serijalu Nikad izvini pozajmljujući glas aktuelnim političarima. Nastavio da se bavi imitacijama u dvije hit predstave Indexovog pozorišta.
Igrao u filmovima Rat uživo- Darka Bajića, Život i smrt porno bande – Mladena Đorđevića i mnogim televizijskim serijama Porodično blago, Stižu dolari, Mansarda, može i drugačije, kukuriku šou,…
2009. godine odlučio se za pionirski potez u žanru koji do tog momenta nije postojao na srpskoj pozorišnoj sceni – stand up komediju Grupna terapija. Svoj pogled na stvarnost predstavlja publici kroz imitacije i bizarne priče, pretresajući muško-ženske odnose, aktuelnu političku situaciju i uticaj medija i marketinga na savremenog čovjeka.
Sa svoj umjetnički rad dobitnmik je više značajnih priznanja./Press TKT/

Vaš komentar na članak: