Uskoro je na repertoaru igranje predstave KROJCEROVA SONATA koja se, u okviru manifestacije Ljeto u Tuzli, izvodi u petak, 26.septembra u 20 sati, u Teatru Kabare Tuzla.

Premijerna izvedba ove predstave je upriličena 17. novembra u Teatru Kabare u Tuzli a do sada je imala niz festivalskih izvođenja i gostovanja. Njome je istaknuti tuzlanski glumac Vlado Kerošević obilježio 35 godina svoga umjetničkog rada i načinio prigodni homage svim onim godinama koje je proveo na teatarskim daskama.

Središte storije je odnos muškarca i žene, problem duhovnog i fizičkog u njihovom odnosu. Tolstoj ga je razveo u niz rukavaca i svaki od njih je trebao dati svoj obol idejnoj okosnici koju je sebi unaprijed Tolstoj postavio i, na kraju, sveo ih u životnu bujicu sa vrtoglavom maticom ljubomore koja je, poput oluje, uništavala sve pred sobom dok se nije završila zločinom – ubistvom.

Autor teksta je Lav Nikolajevič Tolstoj, dramatrušku obradu pripremila je Nancy Harris a prestavu je režirao Nebojša Bradić./D.Minov/

Vaš komentar na članak: