Teatar kabare Tuzla pripremio je predstavu za djecu “Hoću da se igram”, čije je premijerno izvođenje planirano za 25.novembar, Dan državnosti BiH.Predstava za djecu “Hoću da se igram” satkana je od niza situacija koje proizilaze iz dječje književnosti i poezije. Namjenjena je djeci predškolskog i školskog uzrasta do 10.godina.

U predstavi su zastupljene prepoznatljive igrice koje su vezane za razvoj djece, kako psihofizičkih sposobnosti, tako i onih koje njeguju duh, maštu, etiku i estetiku djeteta.

Magični svijet pozorišta nudi mogućnost zajedničke spoznaje moralnih vrijednosti, koje su neophodne za zdravo odrastanje.Kroz songove, pitalice, zagonetke, igrice, poeziju i niz drugih interaktivnih trenutaka, djeca i glumci lakše pronalaze stazu sreće koja putevima beskraja void do školskog praga.

Predstava poziva sve mališane da nikada ne pristanu da svijet mašte i igre bude ostavljen u neki daleki kutak zaboravljenog djetinjstva.

U predstavi igraju glumci Sanela Babić, Emina Goletić, Adnan Mujkić, Edin Suljetović i Emir Ibrahimović.
Tekst potpisuje Šimo Ešić i grupa autora za djecu, dramatizacija Vlado Kerošević, režija Emina Goletić i Sanela Babić, a muziku je odabrao Dragan Divjak, a scenografija Suad Avdagić./H.M./

Vaš komentar na članak: