Produkcija Teatra Kabare Tuzla, nakon uspješne realizacije 14. TKT festa, publici je pripremila izvođenje jedne od najzanimljivijih duo drama. Tako će 15. aprila u 19,30 sati na sceni TKT-a ponovo biti prikazana predstava “Zoo priča” za koju režiju zajednički potpisuju Damir Altumbabić i Irfan Kasumović, koji ujedno i igraju u ovoj duo drami. Ulaznice su po cijeni 5 KM.

Predstava „ZOO priča“ govori o dva čovjeka koji se sreću u parku jednog nedeljnog popodneva, njihovim životima i jednoj klupi.

„Vrijeme kapitalizma dovodi do sve većeg razdora među ljudima, dovodi do otuđenja i samim tim čovjeka pretvara u životinju ili biljku koja samo vegetira u svom sigurnom prostoru Američkog sna. Upravo o tom otuđenju govori i ovaj tekst koji nam je bio povod i inspiracija za predstavu. Jedna klupa i dva čovjeka u parku, priča o usamljenosti,ravnodušnosti, neostvarenosti i odbačenosti.

Sve to dovodi do potrebe jednog čovjeka da se na svoj način obračuna sa životom, da se obračuna sa našim vremenom u kojem vlada materijalistička filozofija. Ovo dovodi do „bolesti“ društva, gdje su ljudi zaboravili jedni na druge, ali i na sami sebe. Život se vrti oko zadovoljenja materijalističkih navika koje hrane ego i ubijaju „čovjeka“, njegovu ljudskost i komunikaciju, a upravo komunikacija čovjeka čini čovjekom, a nedostatak iste čovjeka svodi na id, na životinjski oblik, koji opstanak vidi u jedino u zoo vrtu“./Press TKT/

Vaš komentar na članak: