U srijedu koncert „Sevdah u Beogradu“

Već dugo vremena neki koncert nije pobudio ovoliko interesovanja u prestolnici Srbije, kao što je to „Sevdah u Beogradu“. Dokaz tome su i mnogobrojni pozivi svih relantnih medijskih kuća iz Srbije ali i regiona, suorganizatorima ovoga događaja iz Udruženja Muzičkih Umjetnika Tuzla.

– U okviru promocije ovog koncerta predstavnici našeg Udruženja gostovali su na svim vodećim TV kućama u susjednoj nam državi, a koliko svima znači ovo predstavljanje sevdalinke u Beogradu možda najbolje govori podatak da državna televizija RTS snima ovaj događaj, rekla nam je Ramiza Milkunić, Predsjednica Udruženja Muzičkih Umjetnika.

Da podsjetimo da je Udruženje u okviru promocije pjesme sedalinke na području cijelog regiona, prošle godine održalo koncert u Podgorici, a nakon beogradskog već su spremni još neki termini za nove koncerte.

Na koncertu publiku će u sevdah pjesmom odvesti: Vesna Zmijanac, Halid Muslimović, Neda Ukraden, Merima Njegomir, Saša Kapor, Nikolina Kovač, Ramiza Milkunić, Ringo Hamidović, Azra Husarkić, Esad Merulić, Jasmin Hasić, Dragan Račić, Hamza Šantić i mnogi drugi.

Sve izvođače će pratiti orkestar pod rukovodstvom prof. Dejana Milkunića, a pjevačima će se u pojedinim pjesmama priključiti i hor Iskre, kao i članovi KUD-ova „Stevan Štrbac“ i „Gdofa“ iz Tuzle. Program će voditi voditeljski par Dragana Katić i Dino Kalesić.

Karte za veče najljepših sevdalinki u Beogradu su u prodaji na biletarnici Sava Centra i svim prodajnim mestima Ticketsa, po cijeni od 1.200 do 2.800 dinara./H.Dedić/