U utorak promocija knjige dr.Bože Žepića-Moj životni put

Živinički akademik Božo Žepić održat će promociju svoje nove knjige pod nazivom Moj životni put. Promocija će se održati u utorak, 22.maja, u BKC, sa početkom u 18 sati.

Akademik Božo Žepić, potpredsjednik HAZU u BiH i profesor emeritus Sveučilišta u Mostaru, rođen je daleke 1938. godine u Živinicama kod Tuzle, kao deveto od desetero djece njegovih roditelja. Odatle je u Mostar došao po osnivanju Sveučilišta, 1978.godine, nakon što je izabran za docenta na Pravnom fakultetu. Objavio je više od 230 znanstvenih, stručnih i publicističkih radova i bio kolumnist Večernjega lista Zagreb, Privrednika Vitez i Hrvatskoga medijskoga servisa Mostar.

Za četrdesetak generacija studenata držao je nastavu iz sociologije, radnog prava i političkih sustava te na postdiplomskim i doktorskim studijima pri više visokoškolskih organizacija. Sudjelovao je sa zapaženim referatima na brojnim znanstvenim i drugim skupovima u zemlji i inozemstvu. Usto, bio je i ostao vrlo aktivan u javnom i političkom životu.

U promociji knjige učešće će uzeti općinski načelnik Živinica dr.Samir Kamenjaković-pozdravni govor, bivši predsjednik Federacije BiH Ivo Andrić-Lužanjski-promotor, mr.Hasan Muratović-zastupnik u Parlamentu FBiH-promotor, mr.Zdenko Tadić, član HAZU BiH-promotor, Marinko Mišić, predsjednik HKUD Napredak Živinice-moderator, akademik dr.Božo Žepić, potpredsjednik HAZU BiH-autor.

U muzičkom dijelu promocije učestvuju Karlo Miličević i Marija Žepić.Pozivaju se sugrađani i drugi zainteresovani da dođu i prisustvuju ovoj zanimljivoj promociji knjige našeg sugrađanina dr.Bože Žepića.