Umjetnost: Likovni radovi Suade Čamdžić

 

Srednjoškolka Suada Čamdžić iz Suhe ima veliki talenat kada je u pitanju likovna umjetnost. Još u osnovnoj školi, ali i ranije, osjećala je potrebu da crta, o čemu kaže:

“Crtam od kako znam za sebe. Još od malih nogu bili su mi zanimljivi likovi ljudi i životinja. To je ono što i sada crtam. Uglavnom radim portrete, to mi se ponajviše dopada, mada mi i ostale oblasti nisu nepoznate. Zadovoljna sam svojim napretkom, s obzirom da sama radim i učim. Taj talenat nije nešto što posjedujem, nego nešto što mi pripada, jer to je moj način izražavanja mojih emocija i mog karaktera.Planiram nastaviti u tom smjeru, tim putem”.

Suada Čamdžić je završila Osnovnu školu u Šerićima, sada je uspješno završila drugi razred Građevinsko-geodetske škole u Tuzli-smjer arhitektonski tehničar.

Do sada je imala nekoliko izložbi svojih radova, zajedno sa drugim umjetnicima i kritike su bile povoljne, što joj je bio”vjetar u leđa” da tim putem nastavi svoju likovnu karijeru.

“Izlagala sam na izložbama u BKC Živinice -Retnart, Historijski muzej Sarajevo, Dom kulture Poljice, Dom kulture Šerići, ali jedna od mojih velikih želja jeste i definitivno samostalna izložba radova.Za sada uglavnom radim narudžbe i slike za svoju dušu”, kaže nam Suada Čamdžić./Š.G./