U današnje vrijeme sve više mladih iz Bosne i Hercegovine, ali i šire, upoznaju se preko društvenih mreža. Mladi, ali i oni stariji često traže pravog partnera putem interneta. Online upoznavanje postalo je najčešći način započinjanja veza. Iz tih veza, izrodi se ljubav koja često zna završiti brakom.

Postoje mnogi parovi koji su se upoznali putem istih i imaju pozitivna iskustva. Međutim, postoje i oni koji su se razočarali u svijet društvenih mreža, pa stoga imaju negativno mišljenje. Danas je jednostavnije upoznati nekoga preko interneta, razmjenjivati iskustva, mišljenja i na osnovu toga bolje upoznati jedno drugo. Momcima, ali i djevojkama lakše je napraviti prvi korak preko facebook-a, twitter-a, nego što bi to uradili uživo. Prvo provedu sate pisajući, upoznavajući, pa tek onda se odluče za izlazak.

Prilikom upoznavanja preko interneta, ipak trebamo biti oprezni. Internet je odličan način za upoznavanje ljudi, ali prepun opasnosti. Pristup internetu ima gotovo svako, osobe se mogu lažno predstaviti, govoriti neistinu o svojim godinama, bračnom statusu, gradu odakle dolaze, ali to se dešava i van virtuelnoga svijeta. Također, postoje i prednosti korištenja interneta. Internet olakšava komunikaciju između dvoje ili više ljudi. Ako je veza na daljinu internet je prava stvar da osobe mogu bar na neki način biti povezane. Jedno je sigurno, svaka ljubav je prava i jedinstvena. Čovjek kada je voljen i kada voli, postaje bolji čovjek. Nekako postaje sve ljepše, svijet i stvarnost.

Internet samo daje mogućnost da nas spaja, ostalo je sve na nama samima. Bilo da se upoznajete posredstvom interneta ili uživo, bitno je da je pored vas prava osoba./Emina Hokulić/

 

Vaš komentar na članak: