Uskoro počinje Festival “Vezeni most”

 

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta mr.sc. Zlatan Muratović sa saradnicima ugostio je Šimu Ešića, menadžera Festivala i Hazima Karića, koordinatora Festivala.

vezeni most 21102016 2Dječji festival „Vezeni most” najveći je i najznačajniji projekt namijenjen djeci i umjetnicima za djecu, te je jedini festival ove vrste u Bosni i Hercegovini. Većina programskih sadržaja festivala, koji će se održati od 26. do 29. oktobra ove godine, održat će se u ustanovama kulture i obrazovanja Tuzlanskog kantona, te u BZK „Preporod” Brčko Distrikta.

Kao i svake godine, i u okviru ovog festivala bit će organizovan konkurs za najbolje likovne i literarne radove učenika osnovnih škola, a također biće izabrana i najbolja knjiga u regionu koja je objavljena u prethodnoj godini.

Ministar Muratović izrazio je zadovoljstvo, zahvalio se i čestitao svim učesnicima u realizaciji ovog projekta, te je kazao:”Posebnu radost, pričinjava mi to što je u pitanju dječiji festival, u kojem će uzeti učešće oko 10.000 djece. Ovo je festival koji podstiče djecu da vole knjigu, da se kreativno izražavaju, što je veoma važno za razvoj djece u današnjem vremenu.

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta će , u svojim mogućnostima podržati organizaciju festivala „Vezeni most”./Odjeljenje za informisanje/