Ekipa zaljubljenika u film, okupljena oko studija Perić iz Tomislavgrada, privodi kraju montažu svog prvog dugometražnog filma HAJDUK. Film je rađen prema istinim događajima iz 17. vijeka i opisuje život najpoznatijeg hajduka ovoga kraja Mijata Tomića. Snimanje je počelo još u maju mjesecu, a kako kažu sami autori bilo je teško i zahtjevno obzirom da su za pojedine događaje u filmu korištene autentične lokacije: Duvanjsko polje, Park prirode Blidinje, planine Vran i Čvrsnica kao i grad Tešanj.

Film je snimljen u produciji kuće SP Film, a u sam projekat uključeno je više od 150 ljudi. U filmu se pojavljuju glumci iz cijele BiH, kao i glumačka imena iz Hrvatske (Goran Grgić) te srbijanski glumac Borko Brajović. Glavnu ulogu u filmu glumi mladi Josip Tabak iz Tomislavgrada, dok lik njegove desne ruke i sina njegove sestre glumi poznati bokser Damir Beljo. Reditelj filma je Branko Perić, a scenario potpisuje njegova supruga Mara.

Uskoro očekujemo premijeru ovoga filma o čemu ćemo vas na vrijeme obavijestiti, a do tada pogledajte najavu …/Haris Dedic/

https://www.youtube.com/watch?v=wuXngA3dIds

foto&video by Studio Perić

Vaš komentar na članak: