U petak, 13. januara 2017.godine, u Sarajevu je završen dvodnevni Seminar / Stručno usavršavanje direktora osnovnih i srednjih škola Federacije BiH na temu “ZNAČAJ JAVNE PROMOCIJE OBRAZOVNIH INSTITUCIJA U MEDIJIMA BiH”.

Ovaj značajni projekat bio je u organizaciji UTIKUS “BAŠLIJA” (Udruženje za očuvanje tradicije i razvoj kulturno-umjetničkog stvaralaštva), pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke,a podrsku je dao i prvi covjek Ministarstva obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo prof. dr. Elvir Kazazovic.

Projekat je okupio veoma značajne predavače iz struke, među kojima su: prof. dr sc. Lejla Turčilo, vanredni profesor na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, mr. sc. Nađa Lutvikadić Fočo, PR – šef odjela za korporativne komunikacije BH Telecom i doc. dr sc. Seid Masnica, urednik / producent informativnog programa na Javnom servisu BHT1, profesor na Univerzitetu Džemal Bijedić u Mostaru. Edukaci se održavala u hotelu BM International Sarajevo.

Medju direktorima koji su pozvani na savjetovanje bila je i direktorica Osnovne škole Đurđevik Amela Mehmedović, koja je nakon seminara izjavila:

“Zimski školski raspust, kako je poznato, protiče u organizaciji raznih seminara i predavanja za prosvjetne radnike, a ja sam pozvana u Sarajevo, gdje sam bila jedan od učesnika seminara na temu ZNAČAJ JAVNE PROMOCIJE OBRAZOVNIH INSTITUCIJA U MEDIJIMA BiH.Udruženje za očuvanje tradicije i razvoj kulturno-umjetnickog stvaralaštva Bašlija, u saradnji sa Federalnim ministarstvom obrazovanja, organizovalo je ovaj seminar, koji je bio edukativnog karaktera i izuzetno je dobro organizovan, tako da se moglo mnogo naučiti, što će nam svima dobro doći u nastavku rada u našim odgojno obrazovnim ustanovama”.

Vaš komentar na članak: