Gradska biblioteka Živinice organzovala je druženje pisaca i učenika osnovnih škola u okviru manifestacije Vezeni most. Gosti su bili pisci Tatjana Andrejević iz Tuzle i Muhidin Šarić iz Prijedora. Prema riječima pisca Šarića ovakve manifestacije su od podjednake važnosti za djecu i pisce:

“Vezeni most je značajna manifestacija zato što je raširila granice prema svim bivšim republikama zajedničke države. Ovo je značajno za prostor BiH, kao i kraja odakle ja dolazim, iz Republike Srpske odnosno Krajine. Mi pisci na ovaj način stvaramo nove pjesme i knjige, jer svaki puta na manifestaciji trebamo se predstaviti sa svojim novim djelima. Uvijek se pojavi neka nova pjesma ili knjiga, podjendako važna za djecu i pisce”.

Bibliotekarka Jasmina Šabanović je rekla kako svake godine nastoje organizovati što više promocija knjiga ili ovakvih susreta:

“Djeca najviše vole živu riječ, da im pjesme čitaju oni koji su ih napisali i zato smo im priužili danas tu priliku. Svi su podjednako bili zadovoljni, pa i mi koji smo se potrudili da ovu lijepu manifestaciju dovedemo u naš grad”.

Osim pisaca svoje pjesme i druge radove čitali su i sami učenici, koji na taj način žele da ih ocijene pravi pisci. Prema onome štoi su pokazali sigurno je da će među mladima jednog dana osvanuti još pravih pisaca./Š.G./

Vaš komentar na članak: