Vrtić Braco i Seka uvodi strani jezik

vrtic

Vrtić Braco i Seka svakodnevno organizuje razne aktivnosti za djecu  predškolskog uzrasta. Cilj je odgoj, čuvanje, njega, smještaj i ishrana djece od 2 do 5 godina. Uslovi za odgojno-obrazovni rad, počev od namještaja, koji je funkcionalan i prilagođen dječjem uzrastu, do prostora za rad i igru, koji omogućava da djeca raznim igrama pronađu krativan način izražavanja.

“Svaki početak nove radne sedmice donosi nove zadatke pred naše odgajateljice, koje nastoje pružiti djeci što više, tako da ovdje djeca nauče mnogo lijepih stvari iz oblasti likovne kulture, glume, muzike i raznih kreativnih radionica modeliranja. U narednom periodu, počev od marta, slijede mnoga iznenađenja, ponude i novosti koje pripremamo za naše brace i seke. Organizovaćemo besplatno učenje engleskog jezika za paket 1 i 2 (cjelodnevni i poludnevni boravak), a najavljujemo uskoro još mnogo novih sadržaja”, kaže nam profesorica Sanela B. Medley.

Pomoću raznih materijala djeca su naučila praviti razne predmete i lutke, s kojima izvode lutkarske predstave. Uskoro će početi učiti i strani jezik, pa kada pođu u školu imaće dobra predznanja./Š.G./