U okviru projekta “Jačanje socijalnog uključivanja – Jednako i kvalitetno obrazovanje za podršku uspješnog razvoja djece Sjeverozapadnog Balkana 2016 – 2018”, koji provodi Pedagoški zavod TK sa partnerskom organizacijom Save the Children, a na osnovu pokroviteljstva i potpisanog memoranduma o saradnji sa Ministarstvom obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK u toku januara održana je obuka u trajanju od četiri dana za odgajatelje u predškolskim ustanovama TK.

Obuci je prisustvovalo 55 odgajatelja i provedena je 14., 15., 28. i 29. januara 2017.godine u prostorijama Pedagoškog zavoda TK. U okviru obuke odgajatelji su se upoznali sa modelima priprema iz oblasti Čitanje, Usmeno izražavanje i slušanje, te Pisanje.

Završetkom obuke odgajatelji su stekli kompetencije dizajniranja priprema za zajedničke aktivnosti definirane na ishodima učenja iz tri navedene oblasti nakon čega slijedi proces mentorisanja i pružanja stručne podrške u izradi i realizaciji istih od strane trenera./Ramiz Nurkić, stručni savjetnik/

Vaš komentar na članak: