Zazvonilo je prvo školsko zvono u školskoj 2016/17. godini. Nakon ljetnog raspusta, osnovci i srednjoškolci danas su u školskim klupama. U školama su organizovali prijeme za učenike prvih razreda.Posjetili smo Prvu i Drugu osnovnu školu u Živinicama i zabilježili te svečane trenutke.

Prijem u Prvoj osnovnoj školi Živinice počeo je u 11 sati. Ovu školsku godinu pohađa 103 prvačića, a direktor škole Omer Ramić ih je na svečanom skupu pozdravio i poželio uspjeh u nastavi.

Svečani prijem prvačića bio je lijepa prilika da mališani upoznaju svoju školu i nove prijatelje u razredima, ali i prilika za međusobno upoznavanje roditelja i učenika s jedne i učitelja s druge strane. Učenici starijih razreda pokazali su šta se sve može naučiti u školi, pa su recitovali, plesali i izvodili igrokaze, što su oduševljeni mališani prihvatili aplauzima.

Učiteljice Mirela Ikanović, Milica Mavrović, Mirsada Tulumović-Kalajac i Brankica Kovačević Salihodžić su zadovoljne svojim novim učenicima i od ove školske godine kreću iz početka, spremne da uspješno djecu uvedu u svijet nauke, kao što su to i do sada činile.

Druga osnovna škola Živinice

Prvačiće u Drugoj osnovnoj školi lijepom pjesmicom dočekala je učenica V razreda Ajla Mujagić. Potom su djeca prišla stolovima na kojima im je pripremljen materijal za crtanje, da pokažu šta su do sada naučila. Direktorica škole Besima Jagodić im je poželjela dobrodošlicu i da postanu dobri đaci:

“Za sve nas, a posebno prvačiće ovo je veliki dan. Mi ćemo učiniti sve da naučite ono što se od vas očekuje i vjerujem da ćemo zajedno uspjeti”, poručila je direktorica Besima.

Učiteljice Asima Muratović, Greta Tadić-Cirger, Elvedina Mujagić i Alma Hadžiabdić pripremile su radionicu za prvačiće i već su pokazali da znaju vješto rukovati olovkom i crtati raznim bojama. U školi su učinili sve da se djeca osjećaju ugodno, tako da je već prvi dan nestalo treme. Uslijedila je i prozivka učenika, tako da je svih 92 prvačića krenulo u učionice sa svojim prvim učiteljicama./Š.G./

Vaš komentar na članak: