Živinički DJ Šampinjon u nedjelju putuje u Zenicu

Ekipa mjuzikla za djecu i mlade ” Vrh svijeta DJ Šampinjon” u nedjelju putuje u Zenicu, a predstava će biti odigrana u okviru manifestacije “Ljetne večeri Studio teatra”. Riječ je o teatarskom projektu autora Muharema Vojnikovića, kojeg je, u BKC-u Živinice prošle godine, režirao glumac Elmir Krivalić.

„Čast nam je da smo pozvani na kulturnu manifestaciju u zenici, to je priznanje za naš kvalitetan rad. Predstavu smo do sada igrali oko 30 puta i svaki put su dječica uživala, pjevala i plesala sa nama, a što je najbitnije djeca su imala priliku učiti o zaštiti našeg okoliša“, istakao je Elmir Krivalić, režiser predstave.

U predstavi igraju: Olivera Blažević, Nina Terzić, Emir Ibrahimović/Ermin Avdić i Elmir Krivalić.

Mjuzikl govori o Lordu od Patlidžanije koji prekida koncert koji je tek počeo i priopćava da nema više vode, te da su DJ i njegov najbolji prijatelj Sarfo jedini koji mogu osloboditi svjetski izvor vode začepljen od strašnih sila mraka. Tako počinje uzbudljivo putovanje prema vrhu svijeta na kojem sreću pčelu koja ne može praviti med jer cvijeće nema peluda, medvjeda koji je na prosjačkom štapu, vozovi stoje, sve je stalo, a Vodocijep je na zavodu za zapošljavanje jer mu je zanimanje “Zaštitnik voda i rijeka” pa nema posla.

Mjuzikl „Vrh svijeta DJ Šampinjon“ uskoro će ponovo igrati i u našem gradu.Cilj zabavno-edukativnog mjuzikla je podizanje svijesti o zdravoj okolini, a riječ je o dugoročnom projektu koji će biti realiziran u narednih nekoliko godina i to na području cijele BiH, promovirajući osnovne ljudske vrijednosti govoreći o značaju zaštite okoliša.

PARTNERI – SPONZORI
Za realizaciju ovog projekta velika većina sredstava je prikupljena od donatora i sponzora. Iznos za finansiranje mjuzikla izdvojio je autor Muharem Vojniković sa adresom u Parizu, BH Telecom, te privrednici sa područja općine Živinice. Realizaciju mjuzikla će tehnički potpomoći Pass line Sarajevo i BKC Živinice.
Medijski pokrovitelji mjuzikla su RTV TK, TV Živinice, Živinice.ba, Živinice Čaršija, a medijski prijatelji su: Nezavisne novine, Radio Kameleon, RSG radio, Oslobođenje, Avaz, Face TV, Tuzlarije.ba, Tip.ba, Vesta radio./Tim za medije/