Živiničko ljeto: Veče u znako folklora

Kulturno umjetničko društvo Živinice učesnik je subotnjeg programa na Živiničkom ljetu. Članovi ove folklorne družine pozivaju sugrađane da zajedno provedu jedno lijepo ljetno druženje na Gradskom bulevaru.

Program počinje u 20 sati, a pored domaćina program će uveličati svojim nastupima kulturno umjetnička društva Rudar iz Lukavca i GFA Bugojno.

Ansambl GFO Bugojno je obilježilo 70 godina svog postojanja i djelovanja, koje je bilo usmjereno prvenstveno u pravcu očuvanja bogate prošlosti i folklorne tradicije svih naroda.

Na većini smotri i festivala folklora KUD “Rudar” Lukavac dobivalo je visoka pismena priznanja i zahvalnice.

“Cilj je, prije svega, druženje i njegovanje tradicije, kulture i običaja naroda sa naših prostora. Želja nam je da okupimo što veći broj mladih, da baštinimo našu tradiciju i da je sačuvamo od zaborava”, poručuju iz lukavačkog Rudara.

Šta reći o domaćinima, KUD Živinice važi za jedno od najboljih društava u BiH, koji su igrom i pjesmom posjetili više evropskih država i bili domaćini mnogih manifestacija i folklornih susreta.Preostaje samo da dođemo u subotu, 29.jula, na Gradski bulevar u 20 sati, kada ćemo uživati u lijeim igrama sa BH prostora, ali i regije!

Na slici: KUD Živinice