Kulturno umjetničko društvo Živinice učesnik je subotnjeg programa na Živiničkom ljetu. Članovi ove folklorne družine pozivaju sugrađane da zajedno provedu jedno lijepo ljetno druženje na Gradskom bulevaru.

Program počinje u 20 sati, a pored domaćina program će uveličati svojim nastupima kulturno umjetnička društva Rudar iz Lukavca i GFA Bugojno.

Ansambl GFO Bugojno je obilježilo 70 godina svog postojanja i djelovanja, koje je bilo usmjereno prvenstveno u pravcu očuvanja bogate prošlosti i folklorne tradicije svih naroda.

Na većini smotri i festivala folklora KUD “Rudar” Lukavac dobivalo je visoka pismena priznanja i zahvalnice.

“Cilj je, prije svega, druženje i njegovanje tradicije, kulture i običaja naroda sa naših prostora. Želja nam je da okupimo što veći broj mladih, da baštinimo našu tradiciju i da je sačuvamo od zaborava”, poručuju iz lukavačkog Rudara.

Šta reći o domaćinima, KUD Živinice važi za jedno od najboljih društava u BiH, koji su igrom i pjesmom posjetili više evropskih država i bili domaćini mnogih manifestacija i folklornih susreta.Preostaje samo da dođemo u subotu, 29.jula, na Gradski bulevar u 20 sati, kada ćemo uživati u lijeim igrama sa BH prostora, ali i regije!

Na slici: KUD Živinice

Vaš komentar na članak: