Zvuci iz Stoca na Gradskom bulevaru

U okviru obilježavanja 4.oktobra, Dana oslobođenja Živinica u Drugom svjetskom ratu, danas je na Gradskom bulevaru Gradski orkestar iz Stoca održao svoj prvi koncert.

Prema riječima dirigenta DO Konjuh Naila Hrustića, saradnja Stoca i Živinica je počela nastupima našeg orkestra na dva festivala u ovom hercegovačkom gradu. Prema riječima Anđele Rajić, članice GO Stolac, zadovoljni su prijemom u Živinicama:

“Bilo je vrijeme da uzvratimo našim domaćinima i ovo je bila prava prilika, da poslije jučerašnjeg nastupa u Tuzli danas nastupimo i u Živinicama. Inače naš orkestar čine podjednako mladi i oni stariji, počev od 16 pa do 66 godina.Na našem repertoaru su popularne pjesme, poput Lady Gage, Led Zeppelina, Gorana Bareta, Dine Merlina, Nedžada Salkovića i dr.

Među mlađom gardom je i Amila Puzić koja, kako kaže, omladina iz Stoca uz Gradski orkestar provodi najljepše trenutke, među kojima je i ovaj današnji u Živinicama, koji su prisutni sugrađani nagrađivali aplauzima poslije svake izvedbe kompozicija, pa je želja svih da se češće susrećemo na Gradskom bulevaru./Š.G./