Amica Educa:Poziv za prijave na aktivnosti„Osnaživanje žena za akcije u zajednici“

U skladu sa potpisanim Sporazumom o saradnji na realizaciji projekta „Osnaživanje žena za akcije u zajednici“, Udruženje Amica Educa i Općina Živinice poziva nezaposlene žene sa najmanje završenom srednjom stručnom spremoma sa područja Općine Živinice da se uključe u aktivnosti/radionice koje će se realizirati u toku ove godine.

1. Radionice POSLOVNE VJEŠTINE
Učešćem na ovoj radionici učesnice će steći znanja i vještine koje im mogu pomoći u povećanju šansi za pronalazak zaposlenja i/ili u pokretanju vlastitog malog biznisa. Radionice će obuhvatiti slijedeće teme: Kako napisati motivaciono pismo i CV (biografiju) po EU standardima; Kako istražiti i pronaći potencijalne poslodavce; Kako se pripremiti za razgovor za posao; Kako se predstaviti poslodavcu na najbolji mogući način; Kako osmisliti i provjeriti svoju poslovnu ideju; Kako izraditi svoj poslovni plan; Kako istražiti tržište, reklamirati i prodati svoj proizvod ili uslugu; Kako uspješno voditi i održati svoj mali biznis.
Radionice Poslovne vještine će se održavati u slijedećim terminima: 25.-26.februar, 18.-20.mart, 18.-19.maj, 13.-14.juni, 04.-05.juli, 19.-20.septembar 2019.g. u vremenu od 11.00 do 14.00 sati.

2. Radionice LIČNE I KOMUNIKACIJSKE VJEŠTINE
Učešćem na ovoj radionici učesnice će steći znanja i vještine koje im mogu pomoći kako bi vodili jasnije i usmjerenije razgovore, prevladali konflikte i bile zadovoljnije sa sobom. Radionica će obuhvatiti slijedeće teme: Kako prepoznati i razumijeti iskazati osjećanja i potrebe; Kako prepoznati ono što se krije iza riječi drugih ljudi; Kako se manje ljutiti i lakše se nositi sa ljutnjom drugih ljudi; Kako uspostaviti bolji odnos sa sobom i drugim osobama; Kako osjetiti više radosti u životu; Kako se bolje pobrinuti za sebe.
Radionice Lične komunikacijske vještine će se održavatiu slijedećimterminima: 27.-29.mart, 24.-26.april; 30.-31.maj 2019.g. u vremenu od 11.00 do 14.00 sati.

Radioniceće se održavati u ulici MešeSelimovića (iza JU Gimnazija ) u Živinicama.
Učestvovanje na radionicama je besplatno. U pauzama radionica je obezbjeđeno osvježenje i užina te zajednički ručak po završetku edukacije. Za učešće na radionicama nije potrebno nikakvo predznanje niti iskustvo iz ove oblasti. Dovoljno je imati želju da učinite nešto dobro za sebe i volju da pozitivno utičete na kvalitetu svog života.

Sve zainteresirane žene mogu se informirati i prijaviti u Udruženje Amica Educa putem telefona 035/248-910 i e-maila info@amicaeduca.ba (KontaktosobaTenzilaHujdur).

Više informacija o Udruženju Amica Educa na www.amicaeduca.ba ili na facebooku Amica Educa Više informacija o projektu može se naći na facebook grupi – Osnaživanje žena za akcije u zajednici Općina Živinice./Ivona Erdeljac-Program direktorica Udruženja/