Težak životni put Fadile i Suada Habibovića mogao bi se ovih dana preokrenuti ka boljem, ukoliko ljudi dobre volje pomognu da se ovoj porodici dovrši započeta kuća. Kuća se gradi u Mjesnoj zajednici Litve, naravno uz pomoć dobrih ljudi, ali treba još novaca da se pokrije, kako ne bi za kišnih dana prokišnjavala.

Sa Fadilom i Suadom još živi njihov 8-godišnji sin Alija i i Suadova majka Vasva, sa napunjenih 84 godine, ne čuje i ne vidi. Svi su bolesni, a socijalna pomoć od 186 KM često nije moguća za pokriti troškove lijekova.

“Nigdje ne radim, jer sam obolio i sve kad bi negdje i bilo posla nisam u stanju raditi teže fizičke poslove. Imali smo do sada pomoć naših sugrađana, dobili smo novce i od TV emisije “Ispuni mi želju” od kojeg smo kupili građu i materijal. I sada očekujem pomoć dobrih ljudi, a najpotrebniji su nam građa i crijep, kako bi konačno pokrili naš objekat i spasili se od čestih kiša.Ako doživim da mi se kuća pokrije to bi za mene bilo kao da sam se ponovo rodio”, kaže nam Suad Habibović.

Ova porodica zahvalna je svima koji su do sada pomogli da se započne gradnja kuće u kojoj žive, iako nije dovršena. Mnogo su zahvalni OO Crvenom križu Živinice koji pomaže u hrani i drugim potrebama.

Pozivamo sve ljude dobre volje koji su u stanju da pomognu, kako bi i ova porodica riješila za svagda svoje stambene probleme. Svi oni koji žele pomoći mogu to učiniti pozivom na broj mobilnog telefona: 063 270-833

Vaš komentar na članak: