Humanitarna akcija: Izgradnja kuće porodici Džafić iz Tupkovića

Obavještavaju se svi zainteresovani pojedince i firme da je pokrenuta akcija za izgradnju kuće Nerimu Džafiću iz MZ Tupković, zaseok Repuh! Nermin sa suprugom i dva sina živi u jako trošnoj kućici u uslovima koji nisu dostojni 21. vijeku.

Nerim je demobilisani borac ARBiH i već dugi niz godina se nalazi na evidenciji Biroa za zapošljavanje Živinice. Poznat je kao vrijedan radnik, koji na pošten i halal način želi da obezbijedi egzistenciju svojoj porodici. Međutim, sezonski poslovi i nadnice koje dobije su dovoljni samo za preživljavanje!

Ovom prilikom, apelujemo na sve one koji mogu pomoći da se odazovu akciji i daju svoj doprinos. Inicijatori ove akcije su ugledni privrednici i veliki humanisti, Nedžad Korajac i Fadil Halilović. Gradnja kuće je planirana, po principu ključ u ruke, sa uređenim enterijerom.

Svi zainteresovani, svoja novčana sredstva mogu uplatiti i preko deviznog i žiro računa, a iste možete pogledati u fotografijama ispod objave. Također, možete i lično posjetiti porodicu Džafić koja živi u Mjesnoj zajednici Tupković, zaseok Repuh!

Kontakt telefoni:
061 736 352/ Fadil Halilović
062 794 592/ Nerim Džafić

“Onaj ko bude uradio koliko trun dobra, vidjet će ga”… Odazovite se akciji, shodno Vašim mogućnostima!/I.Korajac/