Adem Jusić je rođen 2012. godine, ima svega 4 godine. Sin je Elvira i Fate Jusić iz mjesne zajednice Gračanica, općina Živinice!
Adem ima dioptriju plus 9 na desnom i plus 8 na lijevom oku, kad mu se stavi ruka na lijevo oko on ne vidi apsolutno nista. Roditelji sa Ademom su bili i na klinici SVETI VID u Beogradu gdje su im rekli da se operacija mora uraditi do kraja šeste godine.

Dijete ima 4 pune godine. Operacije bi se radile postepeno, i to tri operacije da bi se postepeno skinula dioptrija do odredjene granice.. Operacija jednog oka kosta 1100 eura, znaci tri operacije na oba oka bi kostale 6600 eura. Nakon tih operacija morala bi se uradit i operacija u Tuzli, jer ima pored dioptrije problema i sa akomodacijom oka.

Porodicu Jusić mozete i licno posjetiti u Gracanici, zaseok Vrtage. Otac Elvir Jusić radi na benzinskoj pumpi Sakić u Krivači. Mozete Elvira i pozvati na broj mobitela: 062-010-966.

Na snimku kopije banke imate broj ziro racuna na koji mozete uplatiti novcana sredstva. Na žalost njegov vid zavisi od odredjene sume novca koju njegova porodica nije u mogućnosti da izdvoji.Ovaj mali dječak ima problem koji možemo da riješimo.

Vi se budite, gledate sunce, gledate ljude, i sto je najbitnije možete da vidite svoje najdraže i budete sretni kada ih vidite nasmijane.
Pomozite malom Ademu da sačuva svoj vid da bi mogao i dalje da se raduje svim stvarima oko sebe./I.Korajac/

Vaš komentar na članak: