ADEN uknjižio još jednu uspješnu poslovnu godinu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Firma DOO ADEN uspješno je završila još jednu poslovnu godinu i postigla pozitivno poslovanje. Tokom pethodne godine usluge su proširene na još neke mjesne zajednice o čemu više saznajemo od direktora Šefketa Salihodžića:

“Naša firma je specijalizovana za trgovinsku djeltanosti pormeta roba i usluga u zemlji i inostranstvu. Pozitivno poslovanje omogućava nam da svake godine povećavamo prodajne kapacitete, time i broj artikala potrebnim svakom domaćinstvu. Uz povećanje prodajnog prostora bilježimo i povećanje broja zaposlenih. Podsjećam da osim centralne Robne kuće, nastojimo stalno otvarati nove prodajne objekte u gradu, ali i mjesnim zajednicama. Osim samopsluge u Suhoj, gdje smo uredili kvalitetan prodajni prostor površine od 100 kvadratnih metara i u MZ Podgajevi smo otvorili savremenu samoposlugu kraj magistralnog puta Tuzla-Sarajevo.Ovdje imamo preko 200 kvadratnih metara prodajnog prostora. Drago nam je da imamo sve više kupaca, koji nam poklanjaju povjerenje, a mi ih nagrađujemo prigodnim cijenama, čestim akcijskim prodajama i kvalitnom uslugom”.

U Robnoj kući ADEN, u Hipermarketu i Salonu namještaja, bijele tehnike i pokućstva potrošačima se nudi širok izbor najraznovrsnijih roba od preko 20 hiljada raznih proizvoda. I ove 2017.godine u Adenu su planirali otvarati nove prodajne objekte po mjesnim zajednicama i tako svoju uslugu priobližiti svim građanima:

“U pregovorima smo sa još pet mjesnih zajednica, gdje želimo otvoriti nove prodavnice, ali na tome nećemo stati. Naravno, stalno radimo i na proširenju prodajnog prostora u centralnom objektu u Živinicama, tako da ćemo stvoriti uslove za ponudu novih asortimana roba”, rekao nam je direktor Adena Šefket Salihodžić.

Rast prihoda u odnosu na prethodnu godinu i pored jake konkurencije u trgovinskom sektoru, u Adenu doprinosi daljem širenju mreže prodavnica, što je garancija da će i tekuća godina donijeti pozitivne poslovne rezultate, koji omogućuju dalje povećanje ponude, a time i veći broj zaposlenih radnika./Š.G./