Ovih dana svode se računi o poslovanju firmi tokom prošle godine, pa je tako i u DOO ADEN. Prema prvim procjenama riječ je o još jednoj uspješnoj poslovnoj godini i pozitivnom poslovanju, o čemu više saznajemo od direktora Šefketa Salihodžića:

“Naša firma je specijalizovana za trgovinsku djeltanosti pormeta roba i usluga u zemlji i inostranstvu. Pozitivno poslovanje omogućava nam da svake godine povećavamo prodajne kapacitete, time i broj artikala potrebnim svakom domaćinstvu. Uz povećanje prodajnog prostora bilježimo i povećanje broja zaposlenih, što je u vrijeme stagnacije privrednog razvoja veoma značajno za našu lokalnu zajednicu. Podsjećam da osim centralne Robne kuće, nastojimo stalno otvarati nove prodajne objekte, pa smo tako prošle godine otvorili samoposlugu Bulevar, obnovili Rudar, a takođe i u MZ Suha uredili kvalitetan prodajni prostor površine od 100 kvadratnih metara.Drago nam je da imamo sve više kupaca, koji nam poklanjaju povjerenje, a mi ih nagrađujemo prigodnim cijenama, čestim akcijskim prodajama i kvalitnom uslugom”.

U Robnoj kuci ADEN, u Hipermarketu i Salonu namještaja, bijele tehnike i pokućstva potrošačima se nudi širok izbor najraznovrsnijih roba od preko 20 hiljada raznih proizvoda.

Otvaranje novog marketa u Podgajevima tokom februara

I ove godine u Adenu su planirali otvarati nove prodajen objekte po mjesnim zajednicama i tako svoju uslugu priobližiti svim građanima:

“Nakon što smo u Suhoj otvorili novi market po svim propisima, tako isto privodimo kraju gradnju sasvim novog marketa u Podgajevima, odmah pored magistralnog puta. Ovdje ćemo imati preko 200 kvadratnih metara prodajnog prostora sa parkingom i nadamo se da ćemo tu prodavnicu otvoriti već tokom februara. U pregovorima smo sa još pet mjesnih zajednica, gdje želimo otvoriti nove prodavnice, ali na tome nećemo stati. Naravno, stalno radimo i na proširenju prodajnog prostora u centralnom objektu u Živinicama, pa će tako biti i ove godine, tako da ćemo stvoriti uslove za ponudu novih asortimana roba koje do sada nismo imali”, rekao nam je direktor Adena Šefket Salihodžić.

Rast prihoda u odnosu na prethodnu godinu u Adenu je povećan za 15 procenata, što je garancija da će i tekuća godina donijeti pozitivne poslovne rezultate, koji omogućuju dalje povećanje ponude, a time i veći broj zaposlenih radnika./Š.Gadžo/

Vaš komentar na članak: