Adiko banka: Kvalitetne usluge na zadovoljstvo građana

Adiko banka je od 31.oktobra 2106.godine novo ime za Hypo banke u BiH, u vlasništvu Advent Internationala iz Sjedninjenih Američkih Država i Evropske banke za obnovu i trazvoj (EBRD).

Poslovnica Adike banke u Živinicama nalazi se u Ulici Alije Izetbegoviaća 36, preko puta zgrade Udruženja penzionera Živinice. Voditelj poslovnice Adiko banke u Živinciama je Emir Zoletić, koji nam je predstavio poslovnu meržu ove poznate bankarske kuće u svijetu:

“Adiko banka ima jaku poslovnu mrežu od 73 poslovnice, te širokom mrežom bankomata i POS-ova. Adiko banka je prisutna u svim dijelovima zemlje. Novi identitet banke odslikava i novu poslovnu strategiju, usmjerenu na usluge stanovništvu i malim firmama i javnom sektoru.Adiko banka je ostvarila značajan napredak u poslovanju. Uspješno je proveden proces konverzije kredita sa valutnom klauzulom, te ostvaren pozitivan rezultat iz redovnog poslovanja. Rezultati su pokazali da smo postavili dobar poslovni model, koji daje pozitivne efekte i brže od očekivanja”.

Iako je kratak period od formiranja poslovnice u Živinicama, klijenti su veoma zadovoljni uslugama Adiko banke, a o cilju u radu i narednim aktivnostima Emir Zoletić kaže:

“Naš cilj je, prije svega, zadovoljni klijenti, a mi se trudimo raditi konstantno na poboljšanju kvaliteta asortimana  naših usluga. Zahvaljujući takvom pristupu Adiko banka ostvaruje rast u svim segmentima poslovanja, kako u segmentu pravnih, tako i fizičkih osoba, što pokazuje da su i naši klijenti prepoznali način na koji radimo i prihvatili, uz puno povjerenje koristiti naše usluge.Pratimo trendove poslovanja u bankarskom sektoru i našim klijentima omogućavamo korištenje najsavremenijih tehnoloških rješenja. Unaprijedili smo elektronsko bankarstvo, mobilne aplikacije, te starije, problematične plasmane zamijenili smo novim, kvalitetnijim”, rekao je Zoletić.

Adiko banka je prva banka koja klijentima nudi mogućnost plaćanja putem Vibera, kao jedne od globalno najpopularnijih komunikacijskih platformi za razmjenu poruka.

I za kraj ovog predstavljanja Adiko banke slijedi poruka voditelja poslovnice u Živinicama Emira Zoletića:

“Poštovani građani općine Živinice, posjetite Adiko banku u Živinicama, skrojite paket po Vašoj mjeri i potrebi, a mi smo tu da Vam pružimo kvalitetnu uslugu”!/Š.G./

Na slici: Voditelj poslovnice Živinice Emir Zoletić