Polovionom mjeseca, ili tačnije 15.jula, Aerodorm Tuzla u Dubravama imao je četiri redovna leta i jedan charter let. Dugo nismo vidjeli da u toku jednog dana imamo 5 letova, što je odlično za jedan mali evropski aerodrom. Zaposleni ove zračne luke ponosni su na rezultate koje postižu posljednjih godinu dana, a nadaju se da tako žele svi naši građani!

Merim Softić kaže da stanuje blizu piste i vidi svaki let:

“Svi ti avioni prelaze tačno preko moje kuće, pošto sam u blizini aerodroma, ali baš 15.jula je bilo kao na minhenskom aerodromu. Divota pogledati koliko sad letova imamo i neka je sa srećom”.

O mogućnosti otvaranja baze Wizz air-a na Aerodromu u Dubravama, premijer Tuzlanskog kantona, gospodin Bahrija Umihanić je razgovarao sa predstavnicima Wizz air-a Jozsef Ujhelyijem i Janos Baritsom, te ministrom prometa i komunikacija Federacije Bosne i Hercegovine Enverom Bijedićem i ministrom trgovine, saobraćaja i turizma Tuzlanskog kantona Mustafom Isabegovićem!

To znači da se baziranjem aviona na našem aerodromu, otvara mogućnost uspostavljanja novih avio linija ka nekim od evropskih destinacija!/Tuzla International Airport Facebook/

Vaš komentar na članak: