Agrar: Plastenička proizvodnja vrijednog Ramiza

Na sve strane čujemo zdrava organska hrana, ustinu za proizvodnju takve hrane treba dosta znanja, iskustva , volje , poštenja i mnogo toga drugoga. Ovo što želim sa svojim prijateljima da podijelim jeste da predstavim jednu izuzetnu vrijednu, nadasve profesionalnu osobu, poljoprivrednog proizvođača Ramiza Noćajevića.

Ramiz je uveo plasteničku proizvodnju nekada davno, devedesetih godina, kada na našim krajevima niko nije ni znao i ni želio da se na ovaj način bavi poljoprivrednom proizvodnjom u zatvorenim prostorima.

Sada, poslije toliko vremena, ovaj vrijedni poljoprivredni proizvođač prati proizvodnju u zatvorenim prostorima od salata, blitve, špinata, preko ostalih povrtlarskih kultura. Stekao je toliko iskustvo i znanje da ima i rasadničku proizvodnju.

Naravno, kada vidite njegove plastenike, na trenutak ćete pomisliti svašta, ali i ovo je odraz poštenja, jer nije imao priliku dobiti donacije za plastenik, kao neki koji uopće ne znaju prakticirati povrtlarsku proizvodnju.

On je skroman čovjek koji voli ljude, pomaže im u savjetima, ali su ga dosta i zaboravili, posebno oni koji bi se trebali brinuti o podsticajima. Ipak 10 plastenika u kojima je proizvodnja tokom cijele godine čistu organsku hranu od salate do bostana.

Poziv za one koji mogu da prepoznaju vrijedne ljude da usmjere i neki profesionalni plastenik ovom vrijednom poljoprivrednom proizvođaču, osobi koja živi sa plastenicima decenijama./N.Č./