Dolazak proljeća izmamio je mnoge poljoprivrednike na svoje njive, pa se ovih dana na poljima nalaze poljoprivredne mašine, koje oru i sitne zemljište za sjetvene radove. Ali, ima i onih koji i tokom zimskog perioda rade u staklenicima i plastenicima, te tako tokom cijele godine imaju razne kulture.

Tako je i u firmi “Radom u budućnost” d.o.o.Živinice, koja proizvodi najkvalitetniju rasadu za tržište i vlastite potrebe. O tome više saznajemo od diretkora firme Edisona Ede Adrovića:

“Svake godine povećavamo i poboljšavamo kvalitet naših proizvoda. U savremenom stakleniku, koji odgovara svim standardima sa ravnomjernom je temperaturom tokom cijele godine, proizvodimo najkvalitetniju rasadu od holandskih sjemena sa deklaracijom. Imamo već dospjele rasade 1.paradajz ( Reli i Berberana) po cijeni od 0.70 KM, 2.paprika Vedrana 0.70 KM i Slonovo uho 0,50 KM”.

Od ove sezone “Radom u budućnost” d.o.o. Živinice ima na raspolaganju i razne vrste cvijetnih sadnica: kadife-tagetes-narandža, begonija crvena, slavija crvena, impatijens ledenjaci crveni, petunija i surifnija i viseća petunija.

Svi oni koji žele kvalitetne sadnice pomenutog povrća i cvijetnih sadnica mogu se javiti na telefon broj 061 731-455.

“Radom u budućnost” ranijih godina postigla je značajne rezultate i na planu proizvodnje kornišona, pa će i ove godine nastaviti, ali sa duplo većim kapacitetima nego što je to bilo lane./Š.G./

Vaš komentar na članak: