Obavještavaju se poljoprivredni proizvođači koji su zainteresovani za tov junadi da će se dana 07.10.2015 godine (srijeda), sa početkom u 10 sati u II zgradi općine (sala Općinskog vijeća), održati prezentacija projekta o mogućnostima ulaganja i pokretanja poljoprivredne proizvodnje, u segmentu proizvodnje goveđeg mesa-tova junadi.

Ovaj projekat će se realizirati po planu odobrenog izvoza značajnih količina svježeg goveđeg mesa u Republiku Tursku, što bi stvorilo mogućnost da proizvođači sa ovog područja imaju dugoročno stabilno i sigurno ulaganje u povećanje, kao i pokretanje proizvodnje u oblasti tova junadi.

Prezentaciji projekta prisustvovaće vlasnik Mesne industrije Menprom koja je nosilac ovog projekta u dijelu otkupa i izvoza svježeg mesa u Republiku Tursku, te predstavnici Turkish Ziraat Bank Bosnia d.d. – Tuzla, koji će govoriti o povoljnim mogućnostima pokretanja i razvoja poljoprivredne proizvodnje, u segmentu proizvodnje goveđeg mesa – tova junadi./Općinski načelnik Asim Aljić,dipl.pravnik/

Vaš komentar na članak: