AMK Živinice: Plasman među najbolje firme u BiH

U okviru projekta “Bonitetne certifikacije preduzeća BiH”, namjenjenog isticanju najboljih privrednih subjekata u našoj zemlji, LRC d.o. po treći put realizuje projekat dodjele Certifikata i Zvijezda boniteta pouzdanosti. To priznanje dodjeljeno je živiničkoj firmi Živiniceremont d.o.o. iz sastava Auto moto kluba Živinice.

Uspješna direktorica AMK Živinice Hadžira Nurkić o ovom vrijednom priznanju kaže:

“Auto moto klub Živinice iz godine u godinu pozitivnim poslovanjem postiže sve bolje rezultate, pa mi je zadovoljstvo što se nalazimo u samom vrhu BH preduzeća. Mi smo se, prema svim parametrima za prošlu poslovnu godinu, uz učešće 33 hiljade firmi BiH, uspjeli plasirati među 12 odsto firmi koje su ispunile kriterije za dodjelu Certifikata. Time smo se svrstali u sam vrh bonitetno pouzdanih kompanija. To priznanje nam znači sigurnost, a s druge strane znači-šta i mi drugima značimo! Naš slogan”brzo, kvalitetno, pouzdano” se pokazao djelotvornim, pa ni prizanje nije izostalo.Naša tehnička stanica prošle godine je, prema podacima Stručnog BILTENA, imala oko 8.400 pregleda motornih vozila i prema tom broju smo na prvom mjestu u Tuzlanskom kantonu”.

Nadprosječni pokazatelji svih segmenata poslovanja, kako finasijskog, tako i općeg, svrastali su ovu živiničku firmu u sam vrh poslovanja BH firmi. Shodno nadprosječnim pokazateljima uspješnosti ispunjeni su svi uslovi za dodjelu bonitetnog priznanja, što je potvrda da se AMK i Živiniceremont nalaze u samom vrhu najpouzdanijih kompanija BiH, prema rezultatima koje treći puta uzastopno provodi agencija “Pouzdanost”.

Podsjetimo da u sastavu AMK Živinice djeluju pogon za tehnički pregled vozila, auto škola sa najdužom tradicijom u gradu, servis za popravku motornih vozila sa autopraonicom i vulkaniziranjem, baždarenje tahografa, pomoć na putu, prevoz vozila i dr./Š.G./