BENF Company: Prva decenija uspješnog rada

Sve uspješnija živinička firma BENF Company Bašigovci iz godine u godinu postiže značajnije rezultate.Stalno unapređenje tehnološkog procesa proizvodnje redovni je zadatak menadžmenta firme. Prošle godine nabavljene su nove sušare, a ovih dana u hale BENF Company stigla je moderna lakirnica, o čemu direktor Ismet Hodžić kaže:

“Naša firma će 14.jula obilježiti svoju prvu deceniju postojanja i uspješnog rada na proizvodnji namještaja od bukovog masiva. Proizvodimo razne vrste kreveta i plasiramo ih na strana tržišta. Najveću investiciju do sada izdvojili smo za nabavku lakirnice, čija je vrijednost 65 hiljlada Eura, od proizvođača Cana Turska. Garancija je na dvije, a rok otplate 4 godine, što je bila povoljna ponuda za nas. Za novu lakirnicu smo se opredjelili zato što nas radnici napuštaju, a ova moderna mašina štedi na radnoj snazi, tako da je višestruko korisna.Povećali smo produktivnost i poboljšali kvalitet proizvoda. Lakirnica je veoma laka za rukovanje, tako ko zna rukovati mobitelom može i ovim strojem”!- kaže nam Hodžić.

BENF Company d.o.o. Živinice trenutno zapošljava 44 radnika. Osim na domaće tržište  proizvodnja se plasira  na tržišta Hrvatske, Austrije, Njemačke, Srbije i Švicarske.Poteškoće domaćih proizvođača namještaja najizraženije su po pitanju obezbjeđenja sirovine!

“Ističem da je u posljednje vrijeme poboljšano snabdijevanje sirovinom iz domaćih šumarstava, ali još uvijek dio uvozimo iz susjedne Hrvatske. Imamo savremene pogone za sušenje, jer smo prošle godine nabavili dvije sušare, kapaciteta po 30 m3, automastske su i od najpoznatijeg proizvođača Nigos iz Niša, tako da je kvalitet kreveta koje radimo na najvišem nivou, zbog čega imamo sve više narudžbi iz inostranstva”, objašnjava nam direktor Ismet Hodžić./Š.G./