BENF Company: Sve veća potražnja kreveta za strano tržište

Na izmaku smo još jedne poslovne godine, kada se u firmama sumiraju rezultati poslovanja. Razloga za slavlje ima i u firmi BENF Company Bašigovci, koja postiže sve bolje rezultate pllasmanom namještaja u inozemstvu.

Zahvaljujući kvalitetu proizvoda stabilnost poslovanja se poboljšava, što omogućava unapređenje tehnološkog procesa proizvodnje, o čemu direktor Ismet Hodžić kaže:

“Mi smo uspjesima zaukružili prvu deceniju postojanja i uspješnog rada. Sada, kada se osvrnemo na period od početka prije decenije, značajno smo unaprijedili, poboljšali i povećali proizvodnju namještaja.Veoma pozitivan potez smo uradili kupovinom automaske lakirnice, čime smo poboljšali kvalitet, brzinu, kao i zdravlje za radnike koji rade u tom dijelu proizvodnje. Tu je i značajna ušteda laka zbog toga što ima povrat u liniju lakiranja, tako da smo riješili i eko problem. Ova investicija se pokazala pravim poslovnim potezom, a koštala je 80 hiljada Eura”.

BENF Company d.o.o. Živinice proizvodi namještaj od bukovog masiva, a to su razne vrste kreveta, koji se plasiraju na strano tržište-Hrvatske, Austrije, Njemačke, Srbije i Švicarske. Trenutno firma zapošljava oko 50 radnika.

“Osim lakirnice, od prošle godine ulagali smo sredstva u sušioničke kapacitete, tako da smo i na tom planu postigli potreban kvalitet.Sa dvije automatske sušare, kapaciteta po 30 m3, u potpunosi zadovoljavaju naše potrebe, pa je i kvalitet na zavidnom nivoou, zbog čega imamo sve veću potražnju sa tržišta”, kaže nam direktor BENF Company Ismet Hodžić./Š.Gadžo/