BENF doo: Godina uspješnih rezultata

Decembar je mjesec kada u firmama svode poslovni bilnas, pa je tako i u kompaniji BENF u Bašigovcima, koja se bavi drvnom industrijom. Firma uspješno ostvaruje planirane zadatke, a zanimljivo je istaći da otpadaka od drveta nema u procesu proizvodnje namještaja, već se dodatnim radom sav otpad preradi u briket.

O radnim rezultatima i postignutim uspjesima direketor firme BENF Ismet Hodžić kaže:

„Zadovoljni smo postignutim rezultatima, prošlog mjeseca postigli smo rekordnu proizvodnju kreveta, koje najvećim dijelom, rekao bih gotovo u potpunosti, izvozimo.Veoma pozitivan potez smo uradili kupovinom automaske lakirnice, čime smo poboljšali kvalitet, brzinu, kao i zdravlje za radnike koji rade u tom dijelu proizvodnje. Imamo dvije automatske sušare, kapaciteta po 30 m3, koje u potpunosti zadovoljavaju naše potrebe.U saradnji sa kupcima osavremenili smo proizvodnju briketa.Imamo stroj RUF njemačke proizvodnje i zadnja je riječ tehnike.Kvalitetan briket izvozimo u potpunosti, a na godišnjem nivou proizvodimo preko 600 tona ovog energenta“.

BENF zapošljava 33 radnika, prije dvije godine mnogi su potražili sreću u inostranstvu, ali kada su vidjeli da se i od plate u ovoj firmi može lijepo živjeti vratili su se, tako da je stabiliziran broj zaposlenika, čija prosječna plata iznosi oko hiljadu KM./Š.G./