Živinička firma BENF postiže sve značajnije poslovne rezultate, što je omoguićilo da se krajem pršle i prvoj polovini tekuće godine povećaju proizvodni kapaciteti za izradu namještaja. BENF je specijalizovana tvornica za proizvodnju svih vrsta kreveta, o čemu više saznajemo od direktora Ismeta Hodžića:

“Oko 95 odsto naše proizvodnje plasira se na strano tržište i to uglavnom u Hrvatsku, Njemačku, Srbiju, Makedoniju i Švicarsku.Ukupan prihod na godišnjem nivou iznosi preko 2,5 miliona KM, a s novim investicionim zahvatom rezultate ćemo još i povećati.Najvažnija investicija je bila instaliranje dvije sušare kapaciteta po 30 kubnih metara, što će obezbijediti kvalitet sušene građe, a time i namještaja koji proizvodimo.Nove sušare će nam omogućiti nabavku sirove građe iz domaćih resursa”.

BENF trenutno zapošljava 44 radnika, povećanjem kapaciteta stvoreni su uslovi za zaposlenje još pet, ali do kvalitetnih majstora je sve teže doći, tvrdi direktor Hodžić:

“Firma bi mogla zaposliti još 5 radnika, ali na naš poziv još nismo dobili odgovarajući majstorski kadar naše branše.Zato pozivam one koji žele sigurno zaposlenje, a imaju znanja i iskustva za proizvodnju namještaja da dođu i dogovorimo njihov angažman”.

Iako na birou za zapošljavanje ima veliki broj nezaposlenih osoba, ipak do kvalitetnog kadra u proizvodnji namještaja teško je doći. Nadati se da poslije ovog poziva za zaposlenje iz BENF-a možda se nađe rješenje na dobro i firmi i pojedincima iz stolarske struke./Š.G./

Vaš komentar na članak: