Firma za proizvodnju namještaja BENF postiže sve zapaženije poslovne rezultate. Prvo polugodište bilo je veoma uspješno pa jed došlo do povećanja proizvodnje, ali i zapošljavanja. Direkotr firme Ismet Hodžić zadovoljan je postignutim, ali uvijek može više:

“Zahvaljujući pozitivnom poslovanju stvaramo sve bolje uslove za rad i time povećanje proizvodnje. Prošle subote smo ispratili 5 šlepera na strano tržište, od čega 4 u Hrvatsku i jedan u Njemačku. Izvoz nam je glavna orijenatacija, povećavamo dobit, širimo kapacitete, pa smo u posljdnja 3 mjeseca zaposlili 10 novih radnika. Sada naša firma zapošljava ukupno 41 radnika. Važno je još istaći da smo dobili novog kupca iz Beča, koji se pohvalno izrazio za naše proizvode-krevete”.

S dolaskom Bajrama u BENF kompaniji nastojali su obnoviti i poboljšati infrastrukturu, o čemu finansijski direktor Nermin Hodžić kaže:

“Upravo danas su završni radovi na postavlajanju asfalta ispred našeg proizvodnog pogona, tako da će ulaz u fabriku i komplet dvorište biti asfaltirano. Površina od hiljadu kvadrata koju danas završavamo značajno će poboljšđati uslove rada i komunikacije. Pozitivni poslovni rezultati doprinijelu su povećanju proizvodnje, ali i ulaganja u infrastrukturu, koja je takođe veoma važna”./Š.G./

Radnici kompanije BENF će na zasluženi odmor i proslavu Bajrama, sa porukom i čestitkama svim građanima islamske vjeroispovijesti:

“Upućujemo srdačne čestitke i želimo svima da dane Bajrama dočekaju u dobrom zdravlju i raspoloženju, te da ih s radošću provedu sa porodicom, prijateljima i komšijama”

Na slici: Finansijski direktor Nermin Hodžić

Vaš komentar na članak: