Porodična kompanija BIG-SIM Halilović sa radom je krenula 1972. godine. Otac sadašnjeg vlasnika je imao firmu u Munchenu. Firmu je prepustio sinu Smajlu Haliloviću.Budući da je nisu mogli registrovati tamo, sa radom su počeli u Kalesiji 1988. godine.Primarna djelatnost je prijevoz putnika. Od osnivanja do danas bilježi stalni rast prometa. Za sada imaju 34 zaposlenika.

–Vozni park je sačinjen od oko 20 vozila. Što se tiče prijevoza za većinu putnih pravaca imamo svakodnevne linije. Da bi bio, nazovimo „dobar igrač“ moraš imat dobra vozila. Naš vozni park je opremljen po vrhunskim standardima. Kupujemo autobuse koji garantuju kvalitet. Važno nam je da se naši putnici osjećaju sigurno i ugodno, ističe Mirsada Halilović, predstavnica kompanije BIG-SIM Halilović.

Osim redovnih linija, rade i vanredne prijevoze za Italiju, Španiju i Tursku.

Od redovnih linija u ponudi imaju: Zvornik-Berlin, Kalesija- Luxemburg, Kalesija- Merzig, Zvornik-Luxemburg, Sarajevo- Straubing, Zvornik- Bregenz,

Uskoro planiraju početi sa svakodnevnom linijom Zvornik- Kahen…München, Ulm, Stuttgart, Frankfurt, Luxembourg ili Berlin su samo neki od gradova za koje voze.

Pored toga imaju i redovne linije za Sloveniju: Ljubljanu, Celje, Velenje.

Porodični biznis koji je već godinama zastupljen na području TK stekao je svoje redovne korisnike, te im svakodnevno pristižu i novi korisnici prijevoza. Kažu: „Dobar glas se daleko čuje“, tako je i sa putničkom agencijom Big-Sim Halilović. Misija im je da putnicima osiguraju udobnu vožnju i siguran put ka udaljenijim lokacijama, u čemu i uspjevaju. Svakodnevno rade na poboljšanju uslova, nabavkama voznog parka i zapošljavanjem kvalifikovanih vozača za međunarodne vožnje.

U korist uspjehu ide konkretan odnos prema osoblju i usmjerenost nasljednika ka tom poslu. Kako nam je ispričala supruga vlasnika, svi oni su uključeni u posao. Stariji sin radi kao menadžer, obavlja organizacioni dio puta, a i vozi. Uskoro će u posao uključiti i mlađeg sina, koji je vjerujemo već dobro upoznat sa poslom.

Agenciju imaju na tri lokacije: Kalesiji, odakle sve kreće, zatim Tuzli i Živinicama. Osim redovnih linija, uskoro planiranju i uvođenje novih. Radi se o relacijima: Zvornik- Ahen, i po dvije linije za Švicarsku i Austriju. Ono što je važno istaknuti je da su pristupačne cijene karata i da za djecu i penzionere daju određene popuste.

Pored putničke agencije, porodica Halilović ima i frizerski salon, kao i kafić. Trenutno im je u izgradnji i benzinska pumpa.

-Kada završimo pumpu, imat ćemo potrebu za još nekoliko radnika. Mislim da će nam trebati ok osam novih zaposlenika, priča gospođa Halilović.

Za sve ovo što su do sada postigli potrebno je mnogo zalaganja, ulaganja i rada. Uspjeh dolazi sa trudom, tako je i u Big- Sim Halilović. U ovoj godini su očekivanja da će u odnosu na prethodnu imat oko 30% veći obrt. Stoga možemo reći da je to jedna od upješnih agencija sa sjedištem u TK, čiji se uspjeh temelji na korektnom odnosu prema putnicima, kvaliteti prijevoza i pristupačnim cijenama za sve./ M.S./

Vaš komentar na članak: