Bisnode: Svijet pametnih poslovnih odluka

Bisnode se sa zadovoljstvom pridružujedrugom regionalnom forumu inovacija Sarajevo Unlimited 2017.regionalnoj platformi za okupljanje vizionara, inovatora, mladih poudzetnika, institucija i domaćih i stranih investitora na jednom mjestu,organizacijom B2B networkinga u sklopu foruma, koji je, kao i uvijek, za sve zainteresovana besplatan.

B2B ćemo organizirati po sistemu Bisnode Speed Networkinga, efikasnog načina za upoznavanje novih poslovih partnera, kreiranog tako da, na brz, zabavan i optimalan način dobijete nove poslovne kontakte, upoznajući štoveći broj potencijalnih partnera u najkraćem mogućem roku, po principu američkih speed datinga. Analize pokazuju da je vjerovatnoćasklapanja posla na ovaj način 36%.Business Speed Networking koncept omogućava da u vrlo kratkom vremenu predstavite svoj biznis velikom broju učesnika te razmijenite kontakte, što će biti dragocjen izvor infomacija o poslovnim partnerima svakom star-up-u.

Vjerujemo da će organizator ovog foruma poduzetnički, inovacijski i kreativni centar Networks, kao moderna platforma mladih i ambicioznih namijenjena širenju poduzetništva, uz povezivanje pokretača lokalnih start-upa sa stručnjacima iz različitih krajeva svijeta, koji mogu doprinijeti razvoju projekata i njihovom proboju na međunarodno tržište, na forumu ostvariti jedan od osnovnih ciljeva – pomoći u izgradnji održivog start-up ekosistema u BiH međusobnim povezivanjem najtalentiranijih mladih ljudi i povezivanjem s lokalnim i globalnim kompanijama.

Drugi regionalni forum inovacija Sarajevo Unlimited 2017. održaće se od 02. do 04. 11. 2017. sa 55 govornika iz cijelog svijeta, 50 startupa iz BiH i regije, 6 keynote govornika, 6 panel diskusija, sajam poduzetništva i inovacija, umjetničke performanse, hackatone i radionice kroz aktivnosti na šest lokacija.Ideja je da tokom ova tri dana Sarajevo uistinu bude prostor bez ograničenja i sa akcentom regiona i cijelog svijeta na ono u čemu smo najbolji, a to su talenti, inovacije, ideje i kreativnost, te da se konkretnim primjerima pokaže mladim ljudima da je uz ideje i kreativnost moguć uspjeh i u Bosni i Hercegovini i regionu.

Pridružite nam se!
Bonitetna kuća Bisnode BH je dio međunarodne grupacije Bisnode AB sa sjedištem u Stockholmu, kojeg u 18 zemalja Evrope kao pouzdanog partnera koriste mala, srednja i velika preduzeća, banke, osiguravajuće kuće i leasing kompanije i nevladine organizacije. Od 2004. je i globalni strateški partner najstarije američke bonitne kuće Dun & Bradstreet koja posjeduje najveću svjetsku komercijalnu bazu podataka, sa više od 25miliona podataka o preduzećima iz 220 država.Bisnode pomaže u izboru novih ključnih kupaca ili dobavljača, analizira tržište i priprema strategije kao i rješenja koji pravna lica koriste za pripremu segmentacije tržišta i kupaca, strategiju prodaje, monitoring partnera, definiranje konkurencije i tržišne pozicije./D.Marković/